Succesverhaal Comecer

Vraagstuk

Comecer ontwikkelt en produceert high-tech systemen voor de farmaceutische industrie en de nucleaire geneeskunde. Ze ontwerpen software en produceren medische hulpmiddelen en zijn een internationaal bekende zakenpartner voor nucleaire geneeskunde, producenten van radiofarmaceutica en de OEM-industrie. Comecer wil de planning en aansturing van haar productiestraat verbeteren en heeft Planlogic gevraagd haar hierbij te helpen.

Oplossing

Comecer werkte al enkele jaren met SAP voor de algemene bedrijfsfuncties zoals verkoop, inkoop en financieel maar nog niet voor productie & planning. Na het in kaart brengen van haar behoefte heeft Comecer ervoor gekozen om hier PPS One in te zetten. In PPS One worden werkorders vastgelegd en gepland en vindt de registratie van verbruik van componenten en tijd op verschillende bewerkingen plaats. Voor dat laatste wordt gebruik gemaakt van de PDC software van Planlogic. Hiermee weet de operator aan een werkstation welke bewerking voor welke order uitgevoerd moet worden en wordt de daarvoor benodigde tijd vastgelegd.

Resultaat

Door PPS One in te zetten, is het productieproces overzichtelijker geworden en vereenvoudigd. Omdat PPS One onderdeel is van SAP werken eindgebruikers vanuit het voor hun vertrouwde SAP scherm. Door de PDC software van Planlogic worden kantoor en werkvloer gekoppeld. De volgende stap is het verder optimaliseren van planning en het verder automatiseren van de werkvloer w.o. inzet van scanners voor logistieke bewegingen.

Frits Pen, manager Finance & Control

"Door productie en planning ook in SAP onder te brengen is nu sprake van een echt geïntegreerd bedrijfssysteem. Daardoor hebben we beter inzicht in onze productiebehoefte, benodigde resources en kosten die daarvoor nodig zijn. Dankzij de inzet en kunde van Planlogic is PPS One in een korte tijd succesvol geïmplementeerd"
Sluit Menu