SAP Business One kopen of huren

SAP Business One kopen of huren

Het overgaan op een nieuw ERP systeem is een behoorlijke stap binnen uw organisatie. Het doel is natuurlijk dat deze investering zichzelf terugverdient. Wanneer u overgaat op SAP Business One als ERP systeem dan bestaat de investering uit de kosten voor de licenties en de kosten voor implementatie (inrichten) van de software. Bij de licenties heeft u de keuze om SAP Business One te kopen of te huren. De huurvariant (Software as a Service) wordt SAP Business One Cloud genoemd en de koop variant heet SAP Business One On Premise. Hieronder vindt u de voor- en nadelen van beiden varianten.

SAP Business One On Premise

Een reden om voor SAP Business One On Premise te kiezen, is als u al een interne server heeft draaien waar SAP Business One ook op kan draaien. Het is dan niet nodig en zonde om externe serverruimte in ‘de cloud’ te huren. Daarnaast is het zo dat, als u andere systemen heeft die u wilt integreren met SAP Business One, dit eenvoudiger is met de On Premise variant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het koppelen van een E-Commerce systeem. Als laatste kan de On Premise optie een betere optie zijn wanneer de wet voorschrijft (‘compliance’) dat bepaalde gevoelige data op eigen locatie moet worden opgeslagen.

SAP Business One Cloud

Met SAP Business One cloud betaalt u in dit geval per maand een ‘all-in’ bedrag waardoor de investering vooraf overzichtelijk is. Ook kunt u bij huren eenvoudig het aantal licenties op- en afschalen. Een ander voordeel van SAP Business One Cloud is dat de updates automatisch gaan. Hier heeft u geen omkijken naar. Het draaien van SAP Business One is met deze variant uitbesteed, waardoor er binnen uw bestaande personeel geen capaciteit en focus nodig is. De nadruk ligt dus op gebruiken. Tot slot hoeft geen hardware te worden aangeschaft binnen uw eigen organisatie. Dit levert bij gebruik van SAP Business One Cloud naast het nodige gemak ook een kosten besparing op.

sap cloud

Wilt u graag weten welke investering komt kijken bij een overstap naar SAP Business One (Cloud) en welke optie voor u het beste is. Neem dan contact met ons op zodat we na een passend advies en voorstel kunnen doen.

Sluit Menu