SAP Business One implementatie

SAP Business One implementatie

Het implementeren van belangrijke software toepassingen binnen bedrijven zoals een nieuw ERP systeem gaat niet altijd even makkelijk. Veel gehoorde problemen bij ERP implementaties zijn uitloop, hogere kosten en tegenvallend gebruik. Om te zorgen dat uw ERP implementatie wel soepel verloopt, is het kiezen van een ERP partner die uw branche goed kent belangrijk. Kennis van de branche zorgt ervoor dat het ERP systeem optimaal wordt ingericht voor uw bedrijfsprocessen en ùw werkwijze. Om die reden heeft Planlogic gekozen voor een duidelijke branche focus op handel, productie en logistiek. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches spreken wij uw taal en zijn als geen ander in staat SAP Business One voor u te laten werken en zo de gewenste verbeterslag te maken. Wilt u ook SAP systeem uitleg? Graag komen we met u in contact om te bespreken wat we op dit vlak kunnen betekenen.

Hoe implementeert Planlogic SAP Business One binnen uw productiebedrijf?

Naast kennis van productiebedrijven is ook de manier van implementeren van belang voor een succesvolle ERP implementatie. De juiste project aanpak zorgt dat ervoor dat het opgeleverde ERP systeem doet wat is beloofd tegen de kosten die zijn afgesproken.

Planlogic gebruikt voor het implementeren van SAP Business One het door SAP ontwikkelde Accelerated Implementation Program (AIP), een beproefde methode die inmiddels bij duizenden bedrijven succesvol is ingezet. AIP biedt een overzichtelijk stappenplan (wie/wat) en inzicht in de voortgang (tijd/uren) zodat de implementatie van SAP Business One soepel verloopt.

AIP bestaat uit zes stappen die doorlopen worden. Hieronder staat schematisch weergegeven hoe deze zes stappen eruit zien:

Prepare (voorbereiden)

Blueprint (het ontwerp)

In deze fase wordt bepaald hoe SAP Business One voor uw organisatie optimaal gaat werken. Om dit beeld scherp te krijgen zullen in deze fase onder andere workshops en/of interviews worden georganiseerd waarin processen en werkwijze worden besproken De uitkomsten worden vervolgens vertaald naar een bouwtekening van SAP Business One, de Blueprint. Deze bouwtekening vormt de basis voor de volgende fase, het inrichten van SAP Business One.

Realize (de bouw)

In de bouwfase wordt SAP Business One ingericht en grondig getest. Ook worden de trainingen ontwikkeld om de gebruikers te leren werken met SAP Business One.

Final Preparation (implementatie)

In deze fase worden de voorbereidingen getroffen om live te gaan. De gebruikers worden opgeleid om te werken met SAP Business One en gaan zelf het systeem testen. Om op de dag van de livegang alles soepel te laten verlopen, stelt Planlogic een checklist op. Wanneer alles getest en gecontroleerd is, wordt het sein voor Go Live gegeven.

Go live/Post live support (livegang en beheer)

Wellicht de meest spannende fase. Alle bedrijfsgegevens worden overgezet naar SAP Business One en de gebruikers gaan nu echt werken met SAP Business One. Uiteraard is Planlogic aanwezig om alles in goede banen te leiden en gebruikers te ondersteunen. Wanneer uw medewerkers zich voldoende comfortabel voelen, dragen we support over aan onze support afdeling.

Succesvol implementeren met SAP systeem uitleg

Met onze SAP systeem uitleg richten we ons op het implementeren van SAP Business One op handel, productie en logistiek. Hierin hebben wij inmiddels 25 jaar ervaring opgebouwd. We weten dus als geen ander wat nodig is om een vlekkeloze implementatie te realiseren. In combinatie met de beproefde AIP methode is een soepele implementatie verzekerd. Wilt u meer weten wat wij op dit vlak voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Sluit Menu