Van DamVan Dam Bodegraven is producent van vloeibare reinigingsmiddelen voor de Nederlandse en Europese markt. Van Dam is uitgegroeid tot een toonaangevend ‘private label’ fabrikant. Al vele jaren komt een aanzienlijk deel van de omzet tot stand door de productie voor een aantal gerenommeerde Europese multinationals. Ook het zogenaamde ‘loonafvullen’ behoort tot het specialisme van Van Dam Bodegraven.

De kwaliteit bij Van Dam Bodegraven wordt geborgd door een ISO 9001 certificaat. Naast kwaliteit is met name de flexibiliteit een van de sterke kanten van Van Dam Bodegraven. De producten range omvat nagenoeg alle reinigers voor gebruik in de huishouding.

Prima oplossing om de technische dienst op orde te krijgen

De aanleiding voor de aanschaf van PlannExpert was een onderzoek binnen de Technische Dienst door een onafhankelijk adviesbureau. Zij adviseerden PlannExpert van Planlogic. Uit onderzoek bleek dat er geen strakke planning was voor het onderhoud. Hierbij zou PlannExpert de oplossing bieden. Nu zijn de onderhoudswerkzaamheden geborgd in PlannExpert. De informatie over technische installaties is terug te vinden en er is nu een compleet planningsoverzicht. De mogelijkheid om preventief onderhoud te plannen, correctief onderhoud bij te houden, de onderdelen die zijn gebruikt te registreren en
structuur in het magazijn van de technische dienst zijn het resultaat van 3 maanden implementatie.

Mensen zijn het belangrijkste element bij de implementatie

Voor de implementatie is een stagiair Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool van Utrecht aangetrokken, genaamd Toon Vereecken. Hij heeft zich aan de hand van de handleidingen en ondersteuning vanuit Planlogic, PlannExpert
zelfstandig eigen gemaakt. Hierna zijn alle basisgegevens ingevuld en heeft de stagiair les gegeven in PlannExpert aan de
Technische Dienst. De begeleiding duurde ongeveer anderhalve maand, één à twee uur per dag.

Door nieuwe manier van werken wordt tijdwinst geboekt

Nu beperkt het gebruik voor de planning en registratie van het onderhoud zich tot hooguit 1 uurtje per dag. Er wordt nu meer preventief onderhoud gedaan en er gaat minder tijd verloren met het verhelpen van storingen. Over de service van PlanLogic is Van Dam Bodegraven uitermate tevreden. “Van de mensen bij PlanLogic kunt u echt op aan. Deze mensen zijn zeer bereid u te helpen als u problemen heeft met het systeem. Ze kunnen online ondersteuning bieden door bij u op de computer in te loggen en samen met u het probleem op te lossen, dit is echt goed geregeld” stelt Jan Steentjes, Hoofd Technische Dienst, Van Dam Bodegraven.

“Vroeger werd alles uit het hoofd gepland. Er was zelfs niet zoiets als preventief onderhoud. Nu met PlannExpert is er duidelijkheid in preventief en correctief onderhoud en weet iedereen wat, wanneer moet worden gedaan. Dit is prettig voor iedereen binnen het bedrijf”

Uitstekend voor het sturen op continue verbetering

PlannExpert zelf voldoet aan de eisen. Er wordt vooral duidelijkheid geschept in wie wat gaat doen, dat is prettig. In PlannExpert is er een duidelijk verschil in benadering van preventief en correctief onderhoud. In het begin is er veel verzet geweest vanuit de Technische Dienst, maar na verloop van tijd is men het nut er van gaan inzien. In de toekomst wil Van Dam Bodegraven continu blijven verbeteren met PlannExpert. Speerpunten hier zijn het magazijnbeheer, een complete onderhoudsplanning maken voor het gehele bedrijf en het bijhouden van deze onderhoudsactiviteiten met de daarbij behorende onderdelen.

Over Planlogic

Profiteer ook van de kwaliteiten en oplossingen van Planlogic. Haar kennis, ervaring en hulp dragen bij aan een succesvolle implementatie en staan garant voor een goede nazorg. Naast de onderhoudssoftware PlannExpert levert Planlogic ERP software gebaseerd op SAP Business One met PPS One voor mkb-productiebedrijven. Planlogic is in de Benelux dé partner voor uw bedrijf om een efficiënt proces te creëren, te voldoen aan de wetgeving en om te bouwen aan een succesvol en winstgevend bedrijf.