Energiebedrijf VU/VUmcBinnen het VU medisch centrum en de Vrije Universiteit Amsterdam is het Energiebedrijf VU/VUmc een vitale factor. Het bedrijf zorgt voor de continue levering van elektriciteit, koeling, warmte, perslucht, zuurstof en dienstverlening op de twee complexen. Het Energiebedrijf VU/VUmc maakt gebruik van PlannExpert ter ondersteuning van het onderhoud.

Waarom PlannExpert?

De reden voor de aanschaf van onderhoudssoftware kwam voort uit de wens om systematisch en beter overzicht te krijgen van het preventief onderhoud. Daarnaast had men de wens om het magazijnbeheer erbij te kunnen betrekken.

Beheer van onderhoudswerkzaamheden

De voorheen zelf gemaakte hulpmiddelen voldeden niet meer aan de eisen. Het bedenken van een andere eigen toepassing was niet de oplossing. Uiteindelijk heeft men besloten om over te gaan tot de aanschaf van een onderhoudssoftwarepakket. Om een weloverwogen keuze te maken moest het pakket minimaal aan de volgende eisen voldoen:

  • De mogelijkheid om in delen te implementeren;
  • Door meerdere gebruikers tegelijk te gebruiken zijn;
  • De mogelijkheid om de structuur van het Energiebedrijf VU/VUmc over te brengen;
  • Een reële kans op een geslaagde implementatie;
  • Acceptabele financiële gevolgen voor de aanschaf en implementatie.

Om er zeker van te zijn dat PlannExpert echt voldeed is met de werkgroep een Pilot traject gestart. De werkgroep bestond uit vertegenwoordigers vanuit alle disciplines binnen de organisatie. Het Pilot traject gaf de gelegenheid om te zien of er met een beperkte inzet van uren een noodzakelijk doel bereikt kon worden, namelijk meer overzicht op het onderhoud.

Implementatie van PlannExpert duidelijk positieve gevolgen voor de organisatie

Na de implementatie van PlannExpert heeft men een systematisch overzicht van het preventief onderhoud. Daarnaast is er een bundeling van magazijn artikelen, bedrijfsonderdelen en machines in het systeem. “Merkbaar is dat er meer wordt gekeken naar uniformiteit, niet ieder voor zich. Er wordt ook meer gepraat over de zin en onzin van onderhoudstaken. Het heeft lang ontbroken aan een systeem waarin alle objecten kunnen worden geplaatst, met specifieke kenmerken en het bijbehorend onderhoud. Ook met beperkte personele capaciteit kan aan dit doel worden gewerkt” aldus Cees van der Woude, projectleider van de werkgroep. De eerste tijd is gebruikt om stamgegevens te verzamelen, te ordenen en te starten met het formuleren van het preventief onderhoud. Het maken van de juiste keuzes in het begin is erg belangrijk. “De implementatie was een beetje als het leegplukken van een bessenstruik; er blijkt meer werk aan te zitten dan je denkt!” grapt Cees van der Woude.

Volgende stappen met PlannExpert

Men maakt gebruik van de Basis module, Preventieve module, Voorraadmodule en Correctieve module. Er zijn plannen om de Correctieve module in de toekomst breder in de organisatie te gebruiken.

Over PlanLogic

Profiteer ook van de kwaliteiten en oplossingen van Planlogic. Haar kennis, ervaring en hulp dragen bij aan een succesvolle implementatie en staan garant voor een goede nazorg. Naast de onderhoudssoftware PlannExpert levert Planlogic ERP-software gebaseerd op SAP Business One met PPS One voor mkb-productiebedrijven. Planlogic is in de Benelux dé partner voor uw bedrijf om een efficiënt proces te creëren, te voldoen aan de wetgeving en om te bouwen aan een succesvol en winstgevend bedrijf.