MondiMondi Maastricht NV is marktleider in Nederland op het gebied van de productie van papieren zakken voor industriële toepassingen. Het bedrijf komt voort uit de Bates Nederlandsche-Indische Ventielzakken Maatschappij NV (NIVEM), in 1928 opgericht door G.H. Bührmann. Nu is Mondi Maastricht NV met circa 100 medewerkers onderdeel van Mondi Group, gevestigd in Wenen. Deze wereldwijde organisatie telt circa 35.000 medewerkers, die werkzaam zijn in 5 verschillende Business Units.

Professioneel onderhoudsbeheer

Mondi Maastricht NV wilde een verbetering in het onderhoud van het machinepark realiseren. Voordat Mondi Maastricht BV PlannExpert ging gebruiken lag het zwaartepunt van het onderhoud nog bij het correctief onderhoud. Het uiteindelijke doel was om een situatie te creëren waarin ongeveer 75% aan preventief onderhoud verricht wordt. Mede hierdoor en naast de eisen vanuit de ISO en HACCP ontstond de behoefte aan een professioneel onderhoudssysteem.

Door het samenstellen van een projectgroep was de eerste stap voor het realiseren van dit doel gezet. Het projectteam startte met het opstellen van een programma van eisen. Het aan te schaffen onderhoudspakket diende te beschikken over:

  • Professionele planningsmogelijkheden
  • Een functie waarbij de onderhoudshistorie inzichtelijk is
  • Een gebruiksvriendelijk weergave van technische informatie
  • Eenvoudige gebruikersmogelijkheden

Waarom PlannExpert?

De no-nonsense aanpak en bedrijfsspecifieke demonstratie van Planlogic B.V. sprak het projectteam van Mondi Maastricht NV aan. Tijdens de presentatie werd gedemonstreerd dat PlannExpert voldeed aan hun programma van eisen. Het basisprincipe van het pakket, “Eenvoud loont”, was tevens een belangrijke factor voor het projectteam. Daarnaast gaf de heldere offerte en een goede prijs/kwaliteitsverhouding de doorslag om te kiezen voor PlannExpert. Eind januari 2001 tekende Mondi Maastricht NV voor de aanschaf van het pakket van PlanLogic.

Kort implementatie- en Opleidingstraject

Direct na de aanschaf startte het implementatie- en opleidingstraject. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van PlannExpert waren slechts 4 halve dagen opleiding voor de gebruikers nodig om de oplossing in gebruik te nemen.

Verbeteringen dankzij PlannExpert

PlannExpert wordt nu bijna 10 jaar door Mondi Maastricht NV gebruikt en men heeft het werk op het gebied van onderhoud behoorlijk verbeterd. Het belangrijkste voordeel is de eenvoud waarmee het onderhoud kan worden gepland en geregistreerd. De medewerkers ervaren het systeem als prettig en duidelijk. Dankzij de goede ervaringen met PlannExpert en de prettige ondersteuning vanuit Planlogic is PlannExpert nu geïmplementeerd op meerdere vestigingen van Mondi. Sinds 2010 gebruikt Mondi Maastricht NV ook de webmodule. Hierdoor hebben de operators aan de machines de mogelijkheid om werkopdrachten aan te melden via een webpagina. De operators hoeven nu niet meer van de machine weg te lopen om iemand van de technische dienst te informeren. Bovendien kan het management nu nog betere rapportages maken. Dat betekent dat er meer inzicht is in welke machines de meeste storingen vertonen.

Over Planlogic

De kennis, ervaring en hulp van Planlogic dragen bij aan een succesvolle implementatie en staan garant voor een goede nazorg. Naast de onderhoudssoftware PlannExpert levert Planlogic ERP software gebaseerd op SAP Business One met PPS One voor mkb-productiebedrijven. Planlogic is in de Benelux dé partner voor uw bedrijf om een efficiënt proces te creëren, te voldoen aan de wetgeving en om te bouwen aan een succesvol en winstgevend bedrijf. Profiteer ook van de kwaliteiten en oplossingen van Planlogic.