SAP Business One ERP systeem voor de houthandel

SAP Business One voor de houthandel

Groothandels in hout kopen in bij diverse leveranciers in verschillende landen. Daarbij is het belangrijk dat producten altijd kunnen worden getraceerd naar waar ze het vandaan komen, welke partij het betreft en of er een keurmerk aan vast zit. Batch registratie is daarin van groot belang. Batches moeten zuiver blijven en niet met elkaar vermengd raken. Ook houtbewerkers hebben diverse houtleveranciers en krijgen van derden hout aangeleverd om te bewerken (uitbesteed werk). Ook in die gevallen geldt dat partijen niet vermengd mogen raken, herleid moeten kunnen worden naar oorsprong en partij. Automatisering is daarom onmisbaar en dat begint bij een ERP systeem  dat geschikt is voor de specifieke eisen en wensen in de houtindustrie.

Handel en productie in hout met SAP Business One

Met meer dan tienduizenden gebruikers wereldwijd is SAP Business One een uitstekend ERP pakket voor bedrijven in de houtindustrie. SAP Business One dekt alle bedrijfsprocessen en verbindt deze met elkaar. Informatie hoeft slechts eenmaal te worden ingevoerd en is centraal opgeslagen. Het systeem ontzorgt en regelt een optimale “stroom” vanaf verkoop naar inkoop, productie, magazijn en logistiek. Rapportages en dashboards zorgen voor een actueel overzicht van operationele en financiële prestaties.

Branche oplossing OneWood

Binnen de houtbranche wordt in diverse maatvoeringen ingekocht en staan keurmerken en tracebility centraal. Planlogic heeft meer dan 20 jaar ervaring met deze uitdagingen en eisen van de houtbranche. Met deze ervaring is onze  branche-oplossing, OneWood, voor de houtindustrie ontstaan. OneWood is in 2011 vanuit een klantcasus ontwikkeld en vult SAP Business One aan met branche specifieke kenmerken en functies waaronder:

  • Batch-registratieerp houthandel
  • Maatvoering
  • Bruto/netto
  • Bewerkingen
  • Track & Trace
  • Afval/restproducten
  • Registratie keurmerken
  • Elektronisch Document Interchange (EDI, XML, e-mail etc.)
  • Rapportages voor internationale handel

OneWood is in 2014 officieel door SAP gecertificeerd. Dit betekent dat OneWood naadloos aansluit op standaard SAP en meeloopt met releases van SAP

Hout Keurig op orde met OneWood van SAP Business One

Samengevat heeft u met onze hout oplossing de perfecte ERP oplossing om uw processen te ondersteunen. OneWood biedt de voordelen van het stabiele en betrouwbare SAP Business One aangevuld met branche specifieke kenmerken van de houtindustrie. Met OneWood stroomlijnt u uw operatie, garandeert de herkomst van partijen en heeft altijd een actueel inzicht.

Wilt u meer weten over wat OneWood voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
Sluit Menu